Pramenovi mogu biti tako cool!

Dosadila vam je frizura? Lako je možete osvježiti ili pak potpuno transformirati uz pomoć pramenova, diskretnih ili potpuno otkačenih.

 

Gledate se u ogledalo i zaključujete da vam definitivno treba promjena, ali ne želite mjenjati boju kose, niti se farbati u novu nijansu. Ako želite revitalizirati frizuru i trenutnu boju, isprobajte pramenove.

U današnje vrijeme mogućnosti su zaista nevjerovatne, pa samo uz pomoć pramenova možete imati potpuno drugačiji look, i uopšte nije bitno imate li smeđu, plavu, crvenu, kratku ili dugu kosu. Eksperimentišite sa različitim trendovima i nijansama, te zavisno o vašim željama i ličnosti odaberite ili diskretne pramenove ili pak se odlučite za nešto totalno “na krajevima”.

alt

Prirodni pramenovi

Posvjetljivanje ili potamnjivanje pramenovima je opcija za koju se možete odlučiti kada želite osvježiti kosu, ali ne želite preveliku promjenu. Odlučite se za tamnije/svjetlije nijanse iste boje ili pak za komplementarne boje, tako je primjer kombinacija brineta sa crvenkastim ili narandžastim pramenovima veoma popularna trenutno. Posavjetujte se sa svojom frizerkom i raspravite o tome što najbolje odgovara kosi, tenu i vašem karakteru.

alt
alt

Otkačeni pramenovi

Ko kaže da pramenovi moraju biti diskretni i neprimjetni? Ako želite biti primjećeni, odlučite se za neku ludu boju koja je totalno drugačija od vaše prirodne. Zelena, ljubičasta,  rozna ili plava, dobra su opcija bilo da ste brineta ili crnka – samo je na vašem frizeru da je dobro “ukomponuje” u ostatak frizure. I zapamtite, vaš stav i ličnost ključni su za ovakvu frizuru. Vodite računa i tome da, osim što uočljive pramenove treba znati nositi, a treba ih znati i čuvati -  ovdje mislimo na pravilan izbor proizvoda za njegu boje kose, kako ona ne bi brzo izblijedila.

alt
alt

“Opramenite” samo dio kose

Ko kaže da pramenove morate staviti na cijelu kosu. Za osvježenje dovoljno je naglasiti samo dio frizure. Već i to će biti dobrodošla promjena, a i možda će vam dati “varnicu” ludosti koja je uvijek dobrodošla u ove ljetnje dane.

alt


alt
Izvor: zena.hr

 

facebook

YT

POSLUSAJ EMISIJU